Augustus 2023

Over snottebelkusjes en zwemmen in de zee

Het is het einde van de zomervakantie. We hebben na het werk de tassen ingepakt voor een picknick op het strand en een frisse duik. Ik zit op een zanderige handdoek en staar over de zee. Ik zie mijn kinderen onhandig in de weer met een bodyboard. Wat een plezier. Ik denk dat dit precies is hoe ik me een warme zomeravond met kinderen had voorgesteld toen ik nog geen moeder was. Ik mijmer over de weken die voorbij gegaan zijn. We hebben echt een geweldige zomer gehad. Het weer was fantastisch, onze camper hield zich dapper groot tussen de bergen en niemand was ziek.

Het valt me op dat er zo nu en dan ineens van dit soort momenten ontstaan. Dat ik momentjes ervaar dat ik mijn eigen gedachten weer af kan maken. Omdat ik heel even niet nodig ben. Natuurlijk gebeurt dat nog niet heel vaak, maar soms valt het me ineens op. En dan ben ik gelukkig en wat melancholisch tegelijk: want jeetje wat heerlijk om even wat ruimte te voelen, en jeetje wat worden ze veel te snel groot.

Wat is dat toch met dat gekke ouderschap: als we middenin de kleine kinderen zitten, ervaren we vaak dat het zwaar is, dat we moe zijn en snak je naar wat ruimte en tijd voor jezelf. En zodra ze je minder nodig hebben, denk je weemoedig terug aan die mollige handjes en die onvoorwaardelijke natte snottebelkusjes.

Het lijkt wel alsof er geen middenweg is met de kinderen: we zitten er middenin of zijn er plotseling helemaal uit. Ik staar nog steeds naar de zee en zie eigenlijk maar één goede oplossing; alleen maar genieten van precies alles wat er NU is. Ik spring op, ren de zee in en duik bij mijn dochter op het bodyboard. Gewoon, omdat het kan.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Gratis Programma’s

Stappenplan aanleren van Regels

Het is niet altijd makkelijk om je kindje regels aan te leren waar hij/zij zich ook nog aan houdt. Met dit simpele en overzichtelijke stappenplan krijg jij hier weer grip op.
Gratis

In 5 stappen rustig omgaan met de boosheid van jouw kind

Het is niet fijn als je kind boos is en je weet niet goed wat je moet doen of zeggen. Met dit handige stappenplan voel jij je weer zeker en weet je wél wat je moet doen om je kindje te helpen en zelf rustig te blijven.
Gratis

Fijne slaapverhaaltjes voor kinderen

Voor alle kinderen die moeite hebben om aan het eind van de dag tot rust te komen heb ik twee slaapverhaaltjes/meditaties opgenomen. Heerlijk ontspannen voor jouw kind en dus ook voor jou. Slaap lekker!
Gratis

Wat andere ouders zeggen

Door les 2 werd maar al te duidelijk onder hoeveel stress ik de afgelopen jaren heb gestaan. Ik herken bijna alle stress-symptomen en die zijn langzaamaan als vanzelfsprekend geworden. Het was dus stress. Ik ben niet gek, wat een opluchting! Wat is bewustwording toch een mooi goed.
Tessa, moeder van Eline (8)
De mini training vond ik zeer prettig om te lezen. Het leest makkelijk weg en is voor ieder goed te begrijpen. De training is niet lang maar dit maakt het juist super fijn om mee te werken. Ook als drukke, werkende moeder is het zeer effectief om hier even aandacht aan te besteden. Ik heb echt iets aan de tips gehad en deze zijn goed te gebruiken en makkelijk inzetbaar. Ook zet het mij met beide benen op de grond en vind ik het fijn dat je door deze training beseft dat het heel normaal is om twijfels te hebben en dat dit niet gek is. Het heeft mij zeker geholpen!
Lisanne, moeder van Luuk (7)
Wat een mooi product. Ik hou van de rustige lay out en schrijfstijl, die is zo fijn! Als moeder van een kind wat vaak boos wordt helpt deze training om weer begrip te hebben voor mijn kind. Ik vind het vaak lastig om mijn dochter voldoende ruimte te geven om boos te worden en te accepteren dat ‘het erbij hoort’. De training helpt mij om mijn ouderrol beter te pakken en mijn kind ‘kind’ te laten zijn. Om ruimte en geborgenheid te bieden aan mijn boze dochter.
Elise, moeder van Nina (9)